Urgent error: The <TypeName> element is required. Add this element to the Web Part file (.dwp), and then try to import the Web Part.

May 5, 2010 at 9:49 AM
Edited May 6, 2010 at 9:25 AM

Hello,

I have developed a web part using smarttemplate. In the local server, it is working well. But when I tried to install it on the production server I've got this error:

Unable to add selected web part(s).
SendEmail: The <TypeName> element is required. Add this element to the Web Part file (.dwp), and then try to import the Web Part.

 

This is the content of the .dwp file:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<WebPart xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v2">  

<Title>SendEmail</Title>  

<Description>SendEmailWebPart allows sending emails</Description>  

<Assembly>SendEmailWebPart, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=xxxxxxxxxxxxxxxx</Assembly>  

<TypeName>SendEmailWebPart.SendEmail</TypeName> 

<UserControl xmlns="SmartPart">~/_controltemplates/SendEmailWebPart/SendEmail.ascx</UserControl>    

<FrameType>Default</FrameType>  

<IsIncluded>true</IsIncluded>  

<PartOrder>0</PartOrder>  

<FrameState>Normal</FrameState>  

<AllowRemove>true</AllowRemove>  

<AllowZoneChange>true</AllowZoneChange>  

<AllowMinimize>true</AllowMinimize>  

<AllowConnect>true</AllowConnect>  

<AllowEdit>true</AllowEdit>  

<AllowHide>true</AllowHide>  

<IsVisible>true</IsVisible>  

<HelpMode>Modeless</HelpMode>  

<Dir>Default</Dir>  

<PartImageSmall />  

<MissingAssembly>Cannot import this Web Part.</MissingAssembly>  

<PartImageLarge />  

<IsIncludedFilter />  

<ShowUserControlList xmlns="SmartPart">false</ShowUserControlList></WebPart>

 

what can be the problem?